alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Varför är Kinas 5G-teknik världsledande?

Tid: 2022-07-17 Träffar: 56

Den viktigaste anledningen till att Kinas 5G-teknik är världsledande är att 5G är ett mobilt kommunikationssystem huvudsakligen baserat på TDD. TDD är faktiskt inte dominerande i 3- och 4G-eran, men denna situation har förändrats helt under 5G-eran, och de vanliga 5G-frekvensbanden är TDD. Den främsta anledningen till att 5G kommer att fokusera på TDD-frekvensbandet är att 5Gs höga prestanda kräver för mycket trådlösa spektrumresurser. 5G har högre systemprestandakrav och snabbare nedladdningshastigheter som kan ta emot användare.

Men för att uppnå sådan systemprestanda är den mest kritiska punkten att 5G använder ett trådlöst spektrum med större bandbredd. För Sub-6G kan den stödja en enda bärvågsfrekvens på 100Mhz, och den kan stödja maximalt 400Mhz i millimetervågsfrekvensbandet. De trådlösa spektrumresurserna är begränsade och icke-förnybara resurser, och förutom Kina måste de auktioneras ut, och kostnaden är mycket hög.

FDD kräver parade radiofrekvenser, vilket är svårt att hitta och för dyrt för operatörer att distribuera. Dessutom, vad gäller trådlösa komponenter, är det mycket svårt att designa en duplexer för att uppnå en stor bandbredd och ett litet skyddsband. Dessutom, för att uppnå höghastighetsprestanda, är en av de mest kritiska teknikerna som introduceras i 5G Massive MIMO, som uppenbarligen är mer vänlig för TDD. Men för att uppnå sådan systemprestanda är den mest kritiska punkten att 5G använder ett trådlöst spektrum med större bandbredd. För Sub-6G kan den stödja en enda bärvågsfrekvens på 100Mhz, och den kan stödja maximalt 400Mhz i millimetervågsfrekvensbandet. De trådlösa spektrumresurserna är begränsade och icke-förnybara resurser, och förutom Kina måste de auktioneras ut, och kostnaden är mycket hög. FDD kräver parade radiofrekvenser, vilket är svårt att hitta och för dyrt

för operatörer att distribuera. Dessutom, vad gäller trådlösa komponenter, är det mycket svårt att designa en duplexer för att uppnå en stor bandbredd och ett litet skyddsband. Dessutom, för att uppnå höghastighetsprestanda, är en av de mest kritiska teknikerna som introduceras i 5G Massive MIMO, som uppenbarligen är mer vänlig för TDD.


Föregående: Vad är passiva enheter?

Nästa: Kinas 5G-teknik leder världen med 10-11 månader